A sonka és sajt egyszerűen megunhatatlan párosítást. De nem csak tölteléknek, vagy rátétnek lehet használni, csomagoljuk ebbe a húst. Mondjuk egy finom marharudacskát.
Sonkába-sajtba csomagolt marharolád
Hozzávalók:
60 dkg finomra darált marhahús
6 nagy, évékony szelet főtt sonka
15-20 dkg fűszeres félkemény sajt (pl. cheddar, ementáli, gouda)
só,
bors,
kevés zsiradék,
Elkészítés:
A marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hat olyan széles rudat formálunk belőle, mint amilyen széles a sonkaszelet. Leterítjük a sonkát, megszórjuk vastagon reszelt sajttal. A szelet szélére fektetjük a húsrudat, és szorosan feltekerjük.
Zsírral kikenünk egy tűzálló tálat, egymás mellé fektetjük a rudakat. 180 fokon 30 percig lefedve pároljuk, majd tovább 5-10 percig pirítjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ők a legkirályabb nagypapák
Macskaőrség: Félelmetes csúcsragadozó: az ausztrál erszényes oroszlán
Napi videó: Ugrálókötelező tűzoltók
Napi fotó: A világ leendő ura