Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mecseki marharagu

Szeretem az olyan húsételeket, ahol a hús maga szinte másodlagos szerepet játszik, az étel igazi karakterét a hozzáadott ragu adja meg. Ez az egyik nagy kedvencem, sűrű, szaftos, a sonka és szalonna markáns aromáját, az uborka savanykás aromáját a tejfölös mártás lágy bevonata teszi teljessé.

recept  melegétel főétel ragu húsétel marha szalonna sonka csemege uborka

Mecseki marharagu
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
8 evőkanál liszt
8 dl tejföl

bors
2 evőkanál pirospaprika
húsleves vagy csont-alaplé

Elkészítés:
A húst megtisztítom. felszeletelem, megklopfolom és megsózom. A szalonnát felkockázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a sonkát és az uborkát felcsíkozom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsír gy részét a sült szalonnával kiveszem, és félreteszem. A maradék zsíron lesütöm a hússzeleteket, majd felöntöm a húslevessel, amiben finom puhára párolom.

A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom. hozzáadom a szeletelt gombát.  Miután elfőtte a levét, hozzáadom a sonkát és az uborkát. Ízlés szerint megsózom, megborsozom, pár percig pirítom. Megszórom a paprikával, majd a liszttel besűrítem. Felengedjük a hús visszamaradt levével és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük a hússzeleteket és a tepertőt, jól felforraljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 


Tovább


Krémsajtos-marhahúsos lepény

Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Marhahúsos lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só

10-15 dkg friss krémsajt

2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék

bors
15-20 dkg félkemény sajt


Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.

Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

 recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a  közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Tovább


Marhahúsos lepény

Egy végletekig leegyszerűsített lepény, amely csupán egyetlen dologra koncentrál a finom marhahúsra. Minimál fűszerezés, kis paradicsomszósz, és reszelt sajt, ennél több nem is kell.recept főétel melegétel tészta lepény marhahús sajt

Marhahúsos lepény

Tovább


Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Egy olaszos hangulatú fogás mesés ízekkel. recept melegétel főétel húsétel marha paradicsom spagetti gomba csiperke

Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Tovább


Sonkába-sajtba csomagolt marharolád

A sonka és sajt egyszerűen megunhatatlan párosítást. De nem csak tölteléknek, vagy rátétnek lehet használni, csomagoljuk ebbe a húst. Mondjuk egy finom marharudacskát. recept főétel melegétel húsétel marha rolád sonka sajt

Sonkába-sajtba csomagolt marharolád

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.