Egy olaszos hangulatú fogás mesés ízekkel.
Gombás-paradicsomos marhafalatkák
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhahús,
25 dkg barna csiperke
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma zúzva,
só,
bors,
1teáskanál őrölt babérlevél
70g sűrített paradicsompüré
2dl vörösbor,
liszt,
olaj,
Elkészítés:
A marhahúst megtisztítom, kiklopfolom, falatnyi darabokra vágom, sózom, borsozom.
A hússzeleteket lisztbe forgatom. A serpenyőben olajat forrósítok, majd mindkét oldalán elősütöm.
Kiszedem egy tálba a húst, a visszamaradt zsiradékon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Rászórok egy evőkanál lisztet. Felöntöm 2 deci vízzel. Belerakom a paradicsompürét, a babérlevelet, és a 2 deci vörösborral elkeverem. Visszateszem az elősütött húsokat.
Kislángon, fedő alatt párolom, amíg a hús megpuhul. Ha elfövi a levét, de még nem puhult meg a hús, akkor vízzel pótolom, majd a végén leveszem a fedőt, Beleteszem a felszeletelt gombát, és sűrűre főzőm a szaftját. Spagettivel tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Furcsa halak, rémisztő szörnyek
Macskaőrség: Három jóbarát
Napi videó: Pörgés, hajlékonyság, egyensúly
Napi fotó: Aszfaltszaggató