Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Egy olaszos hangulatú fogás mesés ízekkel. recept melegétel főétel húsétel marha paradicsom spagetti gomba csiperke

Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Tovább


Mortadellás-padlizsános spagetti

Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.recept főétel melegétel tészta spagetti mortadella padlizsán

Moartadellás-padlizsános spagetti

Tovább


Így készül a jó tészta

Ez a kínai mesterszakács valami elképesztő könnyedséggel készíti el pillanatok alatt a spagettihez hasonló tésztát. Mindez csak húzás, nyújtás, csavarás.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Dilis esküvői képek

Napi videó:   Profi sofőr

Napi fotó:  Fújok egy kis árnyékot

Macskaőrség:   A nagy találkozás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Spagetti torta

A spagetti torta ötlete egy viccből született (de gondolom már mások is kitalálták). Fiamtól kérdeztem, hogy mi legyen az ebéd a szülinapi buliján, mire közölte, hogy bolognai spagetti. Mire én rávágtam, hogy torta helyett kapja. Mire felvidult, hogy spagetti torta, milyen jó. ezek után már kénytelen voltam megcsinálni.

Tovább


Pasta Frittata

A szegények konyhájának egyik legnépszerűbb darabja. De vétek egyszerűen leomlettezni.

Olaszországban szegények konyhájának nevezik az egyszerű olcsó, de ízletes ételeket. Ennek egyik legkedveltebb darabja a percek alatt elkészíthető pasta frittata. Hiba lenne egyszerűen tásztás omlettnek fordítani, mert valójában itt nem omlettről van szó. Míg az omlett javarészt tojásból áll, a pasta frittata esetében inkább ragasztóanyagként funkciónál.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.