Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.
Sonkába burkolt csirke
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg füstölt sonka szeletek
10 dkg főtt sonka
15 dkg reszelt chilis karaván füstöltsajt
só,
bors
4+1 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
kebab fűszerkeverék
5 dkg félkemény sajt
Elkészítés:
A húst apróra kockázzuk és összekeverjük a kebab fűszerkeverékkel, állni hagyjuk.
A tejfölt a tojásokkal felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a reszelt füstölt sajttal és a liszttel masszát készítünk. A főtt sonkát feldaraboljuk, és a fűszerezett hússal egyútt óvatosan a masszába forgatjuk, hogy a fűszerezést ne mossa le a húsról.
Egy megfelelő méretű sütőformát zsiradékkal kikenünk, és kibéleljük a füstölt sonka szeletekkel A masszát beletöltjük a formába és befedjük a sonkaszeletekkel. A lereszelt félkemény sajtot elkeverjük 1 evőkanál tejföllel, és megkenjük vele a tetejét.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 40 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Tényleg rejt valamit a nyúl ürege
Macskaőrség: A rejtőzés mestere
Napi videó: Néhány trükkös lövés
Napi fotó: Boldogság