Már nálunk is megjelentek a különböző színű sárgarépák. Lehet kapni, fehéret sárgát, vöröset és lilát is. Ez a színkavalkád adott ötletet egy ételhez.recept főétel melegétel húsétel csirke bacon répa burgonya krumpli

Sokszínű rakott csirke

 

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
kb. 50 dkg burgonya
több féle színű sárgarépa
kis darab sütőtök
csomag bacon szalonna

bors
pirospaprika
zsiradék

Elkészítés:
A répákat és a sütőtököt megtisztítjuk, és ujjnyi darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A csirkét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. Az aljára váltakozva lerakjuk a répa és sütőtök darabokat.

recept főétel melegétel húsétel csirke bacon répa burgonya krumpli

Rátesszük a hússzeleteket, majd az egészet befedjük a burgonyával, majd kissé sózzuk meg. Végül az egészet borítsuk be bacon szeletekkel.

recept főétel melegétel húsétel csirke bacon répa burgonya krumpli

Fedjük le és 180 fokra melegített sütőben kb. 30-40 percig pároljuk. Utána vegyük le a tetejét, és addig süssük, amíg a szalonna és a burgonya szép színt kap, és a víz elpárolog az tál aljáról.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.