Ha eleged van a főtt és sült virsliből, nem érdekel a hot dog, de van kedved játszani egy kicsit a konyhában, akkor ez a te recepted. Elkészítése hihetetlenül egyszerű, a hozzávalók olcsók, pillanatok alatt elkészül. Mire a sütő felmelegszik, te is elkészülsz. Kínáld, mustárral, ketchuppal, majonézzel. Ha egy palack borral kirakod a vendégek elé, garantált, hogy felcsillan a szemük.recept melegétel tészta leveles virsli rács

Rácsos virslik

 

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli
1 tojás

Elkészítés:
Praktikus, ha egyenes virsliket vásárolunk, ajánlott a hosszabb, bécsi fajta, mert ebből pont kettő fér bele. Egyszerűbb, olyan leveles tésztát veszünk, amelyik már készre van nyújtva.

A kiterített tésztát a hosszabbik oldalára merőlegesen 2-3 centiméteres szélességben bevagdossuk. Fontos, ne vágjuk teljesen végig, az egyik oldalon hagyjunk egy 1-1,5 centiméteres vágatlan csíkot. Akkor szép, ha a csíkok egyformák, ezért nyugodtan használjunk vonalzót.

Most jön a formázás. Minden második tészta csíkot hajtsunk át az egyben maradt rész másik oldalára. Szorosan a hajtásnál rakjuk ki a sort virslivel. Hajtsuk vissza a tésztacsíkokat, és simítsuk szorosan a virsli mellé. Most a páratlan csíkokat hajtsuk át. Szorosan a hajtásnál rakjuk ki a sort virslivel. Hajtsuk vissza a tésztacsíkokat, és ismét simítsuk szorosan a virsli mellé.
Folytassuk így, amíg a tészta el nem fogy. A végén marad néhány hosszabb tésztacsík. Vágjuk le a fölösleges részt, és a kis darabokkal a csíkvégeket ragasszuk össze. Kenjük meg tojással

recept melegétel tészta leveles virsli rács

180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

recept melegétel tészta leveles virsli rács

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: 2105 legjobb fotói
Macskaőrség:  Celebek és macskahasonmások
Napi videó: Kocsi a csatornában
Napi fotó:  Igazán nehéz meló

recept melegétel tészta leveles virsli rács