Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gesztenyés-csokis rácsos

Egy nagyon gyorsan elkészíthető finom édesség, amelyhez a hozzávalók állandóan a hűtőben lehetnek. Ideális olyan alkalmakra, amikor hirtelen megkívánunk valami édességet.

recept tészta édesség levelestészta gesztenye csoki

Gesztenyés-csokis rácsos

Tovább


Csirkés leveles-táska

Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.recept főétel melegétel hidegétel tészta levelestészta csirka

Csirkés leveles-táska

Tovább


Rácsos virsli

Ha eleged van a főtt és sült virsliből, nem érdekel a hot dog, de van kedved játszani egy kicsit a konyhában, akkor ez a te recepted. Elkészítése hihetetlenül egyszerű, a hozzávalók olcsók, pillanatok alatt elkészül. Mire a sütő felmelegszik, te is elkészülsz. Kínáld, mustárral, ketchuppal, majonézzel. Ha egy palack borral kirakod a vendégek elé, garantált, hogy felcsillan a szemük.recept melegétel tészta leveles virsli rács

Rácsos virslik

Tovább


Füstölt sajtos táska

A gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerű, de rendkívül finom ételek sorát bővíti ez a recept.

Füstölt sajtos táska

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
20 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
A tésztát kinyújtuk olyan széles csíkká, amilyen hoszzú táskákat akarunk készíteni. A sajtot ráfektetjük a tésztára.

Egy fordulattal feltekerjük, pizzavágóval, egy centit hagyva levágjuk, a szélét kicsit bevizezve össze tapasztjuk. A két végét összenyomjuk.

Kipakoljuk a sütőlapra.

160 fokon világosbarnára sütjük. Azonnal tálaljuk, különben az olvadt sajt nem égeti szét a szánkat.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Fóka elkapta a pingvint

Napi videó:   Csak nyomd meg a gombot.!

Napi fotó:  A Photoshop mestere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Paradicsomos gombás halleluja

Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.

 

Paradicsomos gombás halleluja

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.

A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.

Egymás mellé rakom egy sütőlapra

Aljába egy kis ketchupot nyomok.

Ráhalmozom a dinsztelt gombát.

 

Megszórom reszelt sajttal.

180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Álom barlanglakás

Napi videó:   Amikor apa csinálja a copfot

Napi fotó:  Mint a mesében

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.