Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.

 

Paradicsomos gombás halleluja

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.

A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.

Egymás mellé rakom egy sütőlapra

Aljába egy kis ketchupot nyomok.

Ráhalmozom a dinsztelt gombát.

 

Megszórom reszelt sajttal.

180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Álom barlanglakás

Napi videó:   Amikor apa csinálja a copfot

Napi fotó:  Mint a mesében

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...