Egy nagyon gyorsan elkészíthető finom édesség, amelyhez a hozzávalók állandóan a hűtőben lehetnek. Ideális olyan alkalmakra, amikor hirtelen megkívánunk valami édességet.

recept tészta édesség levelestészta gesztenye csoki

Gesztenyés-csokis rácsos

 

Hozzávalók:
1 csomag kelt levelestészta
1-2 csomag gesztenyepüré
1 tojás
kevés tej
rum vagy rumaroma
csoki öntet

Elkészítés:
A gesztenyemasszát villával összetörjük, kevés tejjel krémesre keverjük, rummal vagy aromával ízesítjük.
A tésztát kiterítjük és 8-12 db, közel négyzetes darabra vágjuk. A négyzeteket a feléig, kb. 1 centiméterenként bevágjuk. Könnyebb szép egyforma vágáokat csinálni, ha a felezővonalra egy kést vagy vonalzót fektetünk, és addig vágjuk be a tésztát.
A tészta vágatlan felére rakjunk egy csík gesztenyekrémet. A felcsíkozott felét hajtsuk rá, és igazgassuk el szépen. Kenjük meg tojással.
180 fokos sütőben süssük aranybarnára. Csíkozzuk be csokiöntettel.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A legkisebb macskafaj
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Macskaőrség:  A legkisebb macskafaj
Napi videó: Egyedül, gépek nélkül 
Napi fotó:
Nyuszibusz

recept tészta édesség levelestészta gesztenye csoki