A hagyma és krumpli alap, de most másképp készül el.

Mi magyarok igazi krumplis nép vagyunk, minden formában hatalmas mennyiségben esszük a krumplit. Köretként is számtalan formában kerül a tányérunkra. Most egy olyan receptet mutatok be, amely a téli sütőbe varázsolja a nyári grillezést, és ügyelünk az ínycsiklandozó látványra is. Sőt, így Márton nap után nem sokkal, libásítjuk egy kicsit.

Köret másképp – hagyma és krumplirecept melegétel köret krumpli hagyma

 

Hozzávalók:
salátaburgonya
sonkahagyma
tenhgeri só
vegyes bors
pirospaprika
libazsír

Elkészítés:
Válogassunk ki körülbelül azonos hosszúságú hagymákat és krumplikat. A krumplit körömkefével alaposan megsúroljuk. Nem hámozzuk meg, csak hosszában félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén hosszában félbevágjuk.

A libazsírt megolvasszuk. Kikenjük vele a tűzálló tálat. Felváltva egymás mellé belefektetjük a krumplit és a hagymát, vágott felével felfelé. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk, pirospaprikával. Ezután kanállal zsírt csorgatunk mindegyik tetejére.

Lefedjük, és 180 Celsius fokon csaknem teljesen puhára pároljuk. Utána levesszük a fedelet, és megpirítjuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Olyan, mint a hó 
Macskaőrség: Riadt cicák 
Napi videó: 
Fatörzset az elefántnak 
Napi fotó: 
Kicentizte