Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni „a pite az édesség” bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.recept tészta pite sertés hús sonka gomba sajt

Húsos-sonkás pite

 

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.

a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt

A töltelékhez:
40 dkg sertéscomb
30 dog füstölt főtt sonka
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás

bors
szerecsendió
petrezselyem
kevés zsiradék

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.
A sertéshúst megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés zsiradékra dobjuk, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát felszeleteljük, és kevés zsiradékon megpároljuk. A sonkát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.

A töltelékhez: A húst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, a 3 tojás sárgáját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, ízesítsük petrezselyemmel. Keverjük hozzá a besamel-mártást A tojás fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele.

Tésztával béleljünk ki kis hőálló tálkákat, töltsük bele a tölteléket, és a tetejét fedjük le egy tésztalappal. Szurkáljuk meg a tetejét, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig süssük.

recept tészta pite sertés hús sonka gomba sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.