Dió a tésztában, dió a tejszínkrémben, beborítva vastagon csokival. Mi más kell még? Semmi.
Duplán diós torta
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Tortakrém:
20 dkg darált dió
3dl tejszín
25 dkg cukor
3dl tej
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A diót a tejszínt a cukrot összekeverjük és felfőzzük. A tejet elkeverjük a liszttel és szintén felfőzzük. Miután a krémek kihűltek, robotgéppel csomómentesre keverjük. Ízesíthetjük rummal vagy rumaromával.
Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.