Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába kerül a dió. A felnőtt verzió igazi finomság.
Diós lepény barackos almával
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
10 dkg vaj
6,5 dl tej
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
3 db alma
2 db őszibarack
2 evőkanál cukor
1 teáskanál keményítő
3-4 evőkanál víz
A felnőtt változathoz:
3 cl barackpálinka
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a sütőporral és a csipetnyi sóval. Megolvasztom a vajat, majd a langyos tejjel hozzáöntöm a lisztes keverékhez. Ezután beleütöm a tojásokat. Csomómentesre keverem a tésztát, majd hozzáadom a darált diót. 10 percig állni hagyom.
Olajjal kikenem a serpenyőt, jó forróra hevítem, és kis adagokban kisütöm.
A barackot és az almát megtisztítom, és felkockázom. A cukorral együtt felforralom, majd leveszem a tűzről. . A vízben elkeverem a keményítőt, majd alaposan elkeverem a gyümölccsel. Ha felnőtteknek készül, végül hozzákeverem a pálinkát is.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Öreg buszból guruló buli-otthon
Napi videó: Dolgok, amire a kutyák tanítanak minket
Napi fotó: Harminc éve így voltál király