Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam.
Borsós-gombás pulykagombóc-leves
Hozzávalók:
A leveshez:
1 fej hagyma,
1 szál fehérrépa,
4 szál sárgarépa,
30 dkg gomba,
30 dkg zöldborsó,
3 darab krumpli,
kevés olaj,
só,
bors,
tárkony,
A gombóchoz:
60 dkg darált pulykacomb,
1 tojás
só,
bors,
fokhagyma,
petrezselyem,
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és ledaráljuk, elkeverjük a tojással, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. Diónyi gombócokat készítünk. A zöldségeket megtisztítjuk, és felkockázzuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a répát és a fehérrépát megkapatjuk rajta. Felöntjük vízzel, felforrás után beletesszük a gombócokat, és kis lángon főzzük. Amikor a répa félig megfőtt, hozzáadjuk a gombát, a borsót, és a krumplit. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is puha lesz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Széteső arcok
Macskaőrség: Gepárd és a szurikáták
Napi videó: LEGO-szalag
Napi fotó: Batman árnyéka