Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Az édesburgonya egyre népszerűbb nálunk is, és most már folyamatosan kapható a nagyobb üzletekben. Ez a kellemes ízű zöldség, amely ízében egyfajta átmenet a burgonya és a sütőtök között remek alapanyag és kísérője a baromfihúsnak. Egy egyszerű recept, amely tegnap este lett összedobálva az itthon talált alapanyagokból.recept melegétel főétel húsétel baromfi pulykamell sonka batáta édesburgonya

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Tovább


Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Az egyik legszenzációsabb fogás a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a zöldség friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Tovább


Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Magyarországon ritkán használunk cseréptál, pedig isteni finomságokat lehet benne készíteni. Készülhet húsétel, zöldséges fogás, vagy a kettőt kombinálva egy finom egytálétel. Most az utóbbi készült, némi törökös jelleggel.

Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Tovább


Kétszer sült pulyka

Imádom a sült szárnyasokat, süljön serpenyőben, tepsiben vagy grillen. Úgy szeretem igazán, amikor fűszeres, és ropogósra van sütve, Ez azonban a húsnak csak a széle, a belseje inkább párolódik. Amikor ilyen isteni ropogós falatokra támad kedvem, ilyenkor szoktam a kétszer sült pulykát csinálni. Minden falat istenien ropogós, fűszeres, ízekben gazdag. Tökéletes feltét egy nyári salátára.recept főétel melegétel sült szárnyas kétszer sült pulyka

Kétszer sült pulyka

Tovább


Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam. recept főétel melegétel leves gomba borsó gombóc húsgombóc pulyka

Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.