Ezt a fogást kifejezetten ünnepi alkalomra ajánlom. Ezt az ételt 2002 karácsonyára találtam ki.
Csíkozott pulykamell
Ezt a fogást kifejezetten ünnepi alkalomra ajánlom. Ezt az ételt 2002 karácsonyára találtam ki.
Csíkozott pulykamell
A lángos nem csak strandkaja, hanem remek köret is.
Ha már a múlt héten a lángosról írtam, akkor megmutatom, hogy köretként is remekül használható. Szaftos, ragus fogások mellé tökéletes. Most éppen Bakonyi pulykával tálaltam.
Lángosra ágyazott bakonyi pulyka
Hozzávalók:
4 db lángos
60-70dkg pulykamell
1 fej hagyma
1db paradicsom
1db zöldpaprika
30dkg gomba
1,5 pohár tejföl
pirospaprika
só
kevés liszt
kevés zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. vegyük ki, és tegyük félre.
A zsiradékon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, karikázzuk bele a paradicsomot, a paprikát, és a gombát. Fedővel letakarva pároljuk 10 percig. Majd rakjuk vissza a húst, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Ha megpuhult, a tejfölben keverjünk el 1 kanál lisztet, keverjük az ételbe, és forraljuk össze.
A korábbi recept alapján készítsünk kisebb lángosokat. Itassuk le róla a zsiradékot, tegyük a tányérra, fektessük rá a hússzeleteket, és fedjük le a raguval.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Segovia római vízvezeték és aquadukt
Napi videó: Tűzoltók és a medence
Ez a remekbe hangzó név egy egyszerű konyhai trükköt takar: hogyan használd fel a maradékot.
Egy nagyobb társaság pulykahúsból készült bolognai makarónit kapott ebédre, és megmaradt kb. fél kilónyi bolognai mártás. Ebből készült vacsorára a pástétom, ami az utolsó falatig elfogyott. De kiváló melegszendvics-krémnek is.
Olasz paradicsomos pulykapástétom
Ahogy a nóta mondja, "Erdő szélén nem jó lakni, mert sok fát kell hasogatni." Viszont található ott sok minden: erdei gombák, csipkebogyó, stb. Ez adta az ötletet egy finom ételhez. Készülhet tetszőleges húsból: csirkéből pulykából, sertésből, akár nyúlból is. Bár talán vadból volna a legjobb: esetleg őz, vagy vaddisznó. Nekem most csak pulyka volt itthon.
Pulyka Erdő széle módra
Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.