Ezt a fogást kifejezetten ünnepi alkalomra ajánlom. Ezt az ételt 2002 karácsonyára találtam ki.

 

Csíkozott pulykamell

Hozzávalók:
1 egész pulykamell
1 szál friss, nagyon puha füstölt kolbász
40 dkg gomba
30 dkg sonka
2 ek. zsír
bors

Előkészületek:
A kolbászt kibontom a bélből, és krémmé gyúrom. A gombát egy pici zsiradékon kevés borssal és sóval megdinsztelem. A zsírral vastagon kikenek egy tepsit.

Elkészítés:
A pulykamellet felfektetem a deszkára, és vízszintesen négy egyforma vastag szeletre vágom. A szeleteket megsózom. Az első szeletet megkenem a kolbászkrémmel. Ráfektetem a második szeletet, ezt vastagon megkenem a dinsztelt gombával. Ráfektetem a harmadik szeletet, ezt beborítom sonkaszeletekkel. Erre ráterítem a negyedik szelet húst Fontos, hogy az eredeti szeletsorrendet tartsuk meg.

Az újra összerakott mellett a tepsibe fektetem, és megszórom durvára őrölt borssal.

160 fokos sütőben puhára sütöm. Tízpercenként locsoljuk meg az összegyűlt zsiradékkal.

Tálaláskor függőlegesen szeleteljük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Amikor a hal győz

Napi videó:   Vad siklás az erdőben

Napi fotó:  Csúnyán beleszáll

Macskaőrség:   Jól elbújtam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...