Csirkés-rizottó

Az egyik kedvenc ételem a rizottó, elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk. Ilyenkor ősszel a csirkehús mellé érdemes felhasználni a friss zöldségeket, különösen akkor, ha egy kis erdei gombához is hozzájutunk. De az év bármelyik szakában elkészíthető.

Csirkés-rizottó

Tovább


Brandenburgi csirke      

A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.recept főétel húsétel melegétel sonka sajt csirke

Brandenburgi csirke

Tovább


Kacsamell pecsenye

A kacsa arra lett kitalálva, hogy megsüssék. Húsa sötét, ízletes, ha jól készítik el, húsa leomlik a csontokról. Megsütve bőre ropogós lesz, a belőle kisülő zsír ízesíti a húst, és csodálatos sárga szaft lesz belőle. Akkor az igazi, ha a hús egy éjszakát érik a fűszerekben. Egy klasszikus békebeli recept.recept melegétel főétel kacsa mell ropogós sült húsétel

Kacsamell pecsenye

Tovább


Erdélyi káposzta

Egy fantasztikus erdélyi húsos egytálétel, nem hagyományos savanyú káposztából, hanem édes fejes káposztából készül. Hideg hónapokban egy tökéletes átmelengető fogás, de nyáron bográcsban elkészítve az igazi. Elkészíteni könnyű, az eredmény mégis fantasztikus.recept főétel melegétel egytálétel káposzta hús Erdély

Erdélyi káposzta

Tovább


Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.

recept főétel húsétel meleg étel vaddisznó répa gomba bor narancs

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.