Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borjúszeletek bormártásban

Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.

recept főétel melegétel húsétel borjú bor mártás

Borjúszeletek bormártásban

Tovább


Mézes-csilis édesburgonya

Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.

recept melegétel főétel köret édesburgonya csili chili méz

Mézes-csilis édesburgonya

Tovább


Mecseki marharagu

Szeretem az olyan húsételeket, ahol a hús maga szinte másodlagos szerepet játszik, az étel igazi karakterét a hozzáadott ragu adja meg. Ez az egyik nagy kedvencem, sűrű, szaftos, a sonka és szalonna markáns aromáját, az uborka savanykás aromáját a tejfölös mártás lágy bevonata teszi teljessé.

recept  melegétel főétel ragu húsétel marha szalonna sonka csemege uborka

Mecseki marharagu
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
8 evőkanál liszt
8 dl tejföl

bors
2 evőkanál pirospaprika
húsleves vagy csont-alaplé

Elkészítés:
A húst megtisztítom. felszeletelem, megklopfolom és megsózom. A szalonnát felkockázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a sonkát és az uborkát felcsíkozom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsír gy részét a sült szalonnával kiveszem, és félreteszem. A maradék zsíron lesütöm a hússzeleteket, majd felöntöm a húslevessel, amiben finom puhára párolom.

A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom. hozzáadom a szeletelt gombát.  Miután elfőtte a levét, hozzáadom a sonkát és az uborkát. Ízlés szerint megsózom, megborsozom, pár percig pirítom. Megszórom a paprikával, majd a liszttel besűrítem. Felengedjük a hús visszamaradt levével és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük a hússzeleteket és a tepertőt, jól felforraljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 


Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény

Zöldhagyma (esetleg tavasszal medvehagyma) és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?recept főétel melegétel tészta kenyér medvehagyma cheddar mozzarella

Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.