Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrós dödölle

Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.

A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.

Recept főétel melegétel népi tészta dödölle túró tejföl

Túrós dödölle

Tovább


Sonkás-lilahagymás lepény

Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.

Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.

Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.recept főétel melegétel kenyér lepény sült sonka lilahagyma tejföl sajt

Sonkás-lilahagymás lepény

Tovább


Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Ősz, itt vannak a tökfélék, egyik kedvencem a cukkini. Remek alapja egy krémlevesnek, amelynek most egy pikánsabb fehérboros változatát mutatom meg, amelybe levesbetétként húsos tortellinit rakok.recept főételű melegétel leves krémleves cukkini pikáns bor tortellini

Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Tovább


Színpompás pecsenye

Ez egy olyan recept, ami sok szabadságot kínál neked. Sokféle színes összetevője van, amit tetszésed szerint kombinálhatsz, de minél több féle van, annál izgalmasabb az íz kavalkád. Ez a recept lehet egy kiindulópont, hogy elerezd a fantáziád. A lényeg, hogy gyorsan és forrón csináld, hogy a zöldségek piruljanak, és ne párolódjanak. Ezt a fogást közvetlenül a tálalás előtt kell elkészíteni, így marad finom ropogós a zöldség.recept főétel melegétel húsétel csirke zöldség hagyma paprika gomba

Színpompás pecsenye

Tovább


Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.recept főétel húsétel melegétel gombóc sült cukkini bacon

Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.