Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virsliszív-tojás

Aki egy romantikus reggelit szeretne a párjának, annak tökéletes választás a szív alakú sült virsli, a közepén tükörtojással. Semmivel sem bonyolultabb, mintha egyszerűen egymás mellett sütnénk. De mennyivel elegánsabb így. Nálam bejött.

Szívtojás

Tovább


Gombás matapán

Ismét sikerült egészen apró barna csiperkét vennem. Szeretem, amikor az ételben egyben vannak az apró gombák, annyira jól mutat. Erős felindulásból csak összedobáltam a hozzávalókat, ezért nevet is kell adnom az ételnek. Így lett gombás matapán. A matapán egy régi étel, tojásos lepényféle. Receptet nem találtam hozzá, de talán nem hal ki így ez a szó.

Hozzávalók:
10 dkg apró barna csiperke
3 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt gauda sajt
2 evőkanál liszt

bors
kevés fehér bor

Elkészítés:
A gombát megmosom, és a vajon borssal kicsit megdinsztelem.

A tojást habosra keverem a borral és a lisztel, megsózom, majd beleforgatom a sajtot. A gombá mellé beöntöm a keveréket, úgy, hogy a gombákat ne borítsa be, ne lepje el, kiálljanak a masszából.

Kis lángon lasan sütöm. Amikor az alja megsül, egy másik serpenyőbe óvatosan átfordítom, és  a másik oldalát is megsütöm. Forrón tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

Napi videó:   Ilyen futár kellene nekünk is

Napi fotó:  Zsarnokok birodalmai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Padlizsános szendvicsragu

Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.

Padlizsános szendvicsragu:

Tovább


Mézes karotta krémleves

Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.

Mézes karotta krémleves 

Hozzávalók:

10dkg vaj

6dl tej

3dl főzőtejszín

2ek. méz

1 csoko bazsalikom

60 dkg sárgarépa

csipet só

csipet kakukkfű

Elkészítés.

A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget,  pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Találd ki, mit látsz a képeken

Napi videó:   Vagány a buszsoför

Napi fotó:  Reszkess, hamarosan...


Tovább


Cukkinis meleg előétel

Párom tegnap megkívánt az ebéd elé egy kis meleg előételt.Mivel tőle sem áll távol a kísérletezés, benézett a hűtőbe, kipakolt néhány dolgot, és ez született belőle:

Cukkinis meleg előétel

Hozzávalók:

1 cukkini,

4-5 db lecsópaprika,

1 nagy fej hagyma,

3 db hámozott paradicsom

bacon kockára vágva

némi maradék gyros apróhús

Fűszerek:

só,

bors,

gulyáskrém,

Kevés” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:

A bacont zsírjára sütöm.

Rádobom a hagymát, üvegesre párolom.

ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel, nyomok rá gulyáskrémet. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.  A végén az apróra vágott kész húst is rádobom és összeforralom az egészet.

Pirítóssal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor a friss hír 25 éves

Napi videó:   Vigyázz, hol parkolsz

Napi fotó:  Hol állítsam fel a darut?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.