Zöldhagyma (esetleg tavasszal medvehagyma) és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?
Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2 dl víz
1,5 mokkáskanál só
zöldhagyma
15-20 dkg mozzarella sajt
15-20 dkg cheddar sajt
tejföl
kevés cukor
Elkészítés:
A vízben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztőt és robotgéppel vagy kézzel kenyértésztát gyúrok belőle. Lisztes deszkán kinyújtom. Kilisztezett tepsibe vagy sütőlapra teszem.
A tésztát megkenem tejföllel, rászórom vastagon az apróra vágott hagymát, majd vastagon betakarom a lereszelt és összekevert sajtokkal.
220 fokos sütőben a sajt barnulásáig sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.