Ez a remekbe hangzó név egy egyszerű konyhai trükköt takar: hogyan használd fel a maradékot.
Egy nagyobb társaság pulykahúsból készült bolognai makarónit kapott ebédre, és megmaradt kb. fél kilónyi bolognai mártás. Ebből készült vacsorára a pástétom, ami az utolsó falatig elfogyott. De kiváló melegszendvics-krémnek is.
Olasz paradicsomos pulykapástétom
Hozzávalók:
50 dkg bolognai mártás
15 dkg margarin
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A margarint meglágyítom, hogy könnyebben keverhető legyen. Alaposan beledolgozom a mártásba. Annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy kóstolás után zavarjon az érdessége a számban. Pár órára beteszem a hűtőbe, hogy a zsemlemorzsa felszívja a fölösleges nedvességet, és eltűnjön a krémben. Így lesz a mártásból pástétom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Vigyorogj éjjel-nappal
Napi videó: 17 tiltott futás, 17 nagy esés
Napi fotó: Szivárvány hullám alatt