Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őzpástétommal töltött csirkemell-rolád

Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús  alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.

Őzpástétommal töltött csirkemellrolád

Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt

zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.

A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.

Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség:  Kicsit furcsa macska  
Napi videó:  
A szépség, amit sosem láthatsz  
Napi fotó:
Megyek szörfözni

Tovább


Gombás pulykapástétom

Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…

Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.

Gombás pulykapástétom

Tovább


Olasz paradicsomos pulykapástétom

Ez a remekbe hangzó név egy egyszerű konyhai trükköt takar: hogyan használd fel a maradékot.

Egy nagyobb társaság pulykahúsból készült bolognai makarónit kapott ebédre, és megmaradt kb. fél kilónyi bolognai mártás. Ebből készült vacsorára a pástétom, ami az utolsó falatig elfogyott. De kiváló melegszendvics-krémnek is.

Olasz paradicsomos pulykapástétom

Tovább


Harmincperces hidegkonyha – májpástétom falatkák

Egyszerű, gyorsan elkészíthető ínycsiklandozó falatkák. Ha korábban elkészítjük a májat, öt perc alatt elkészülhetünk vele. Ha kitesszük a társaság elé az asztalra, nagy sikere lesz. De ennek az a következménye, hogy pillanatok alatt elfogy.

Májpástétom falatkák

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.