Egyszerű, gyorsan elkészíthető ínycsiklandozó falatkák. Ha korábban elkészítjük a májat, öt perc alatt elkészülhetünk vele. Ha kitesszük a társaság elé az asztalra, nagy sikere lesz. De ennek az a következménye, hogy pillanatok alatt elfogy.

Májpástétom falatkák

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj

bors
kevés zsiradék
2 kanál tejföl
2 kanál majonéz
hordozóanyag
díszítés

Elkészítés:
A májat megtisztítjuk,megborsozzuk, majd kevés zsiradékon megsütjük. Lehűtjük, majd a zsiradékkal együtt egy tálba tesszük.  Megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, és egy merülő-mixer, vagy mixer-vágó segítségével, habosra keverjük.

Hordózónak használhatunk bármilyen sós kekszet, korpás kekszet, krékert, piritóst, mini kenyéércsipszet, de akár uborkakarikát is.  Tára kipakoljuk egymás mellé, és habzsák segítségével falatnyi pástétomot nyomunk rá. Ha nincs habzsák, rakhatjuk kanállal is. Tetejét díszíthetjük bármilyen zöldséggel, olajbogyóval, koktélparadicsommal. Tálalásig tartsuk hideg helyen.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Te melyikbe költöznél be?

Napi videó:   A legrosszabb elhalálozás filmben

Napi fotó:  Nem rémültem tőle halálra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...