Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…
Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.
Gombás pulykapástétom
Hozzávalók:
60 dkg főtt pulykahús
25 dkg barna csiperke
1 csomag zöldhagyma
2 tojás
só
bors
kevés zsiradék
Elkészítés:
A gombát megmosom felszeletelem, kevés zsiradékon a hagymával együtt megpirítom. A főtt húst kicsontozom, a bőrt, inakat, hártyákat eltávolítom, és felkockázom. A húst sózom borsozom, ráütöm a két tojást. Összekeverem, és keverés közben háromszor-négyszer átpréselem az ujjaim között, hogy a hús egy része szálaira morzsolódjon. Belekeverem a kihűlt gombát.
Egy sütőformát kizsírozok, a keveréket beletöltöm, és alaposan belenyomkodom. Alufóliával lefedem és 180 fokon egy órát sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Az orosz elnöki különgép
Napi videó: Csaknem kényszerleszállás
Macskaőrség: Japán rágógumireklám macskával