Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Camembertes pulykarolád

Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.

Camembertes pulykarolád

Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab

bors
zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.

Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Napi videó:   Rendes apa ilyet épít a fiának

Napi fotó:  Rhododendron-park, Kromlau, Németország

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A mélyhűtő titkai

Vagyok annyira kíváncsi, vagy inkább mazochista, hogy időnként kipróbálom a fagyasztó pultban felbukkanó készételeket. Időnként sajnos erre is rá kell fanyalodni, ha nincs időnk főzni. Általában olyankor tesztelek, ha amúgy is akciós, ha nem jön be, legalább kisebb legyen a veszteség.

Még tavaly november tájékán a gazdaságos termékeiről elhíresült hipermarketban vettem pulyka nuggets-et. Nyolcszáz forintos kilós ár mellett nem vártam csodát, de amilyen bűn rossz volt az íze, arra nem számítottam. Nem meglepő módon még gyártó sem volt feltűntetve a zacskón.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kidobni nincs szívem, megenni így nem fogjuk. Tanulságos történet a helyzet mentéséről.  Jöjjön a recept, amit párom talált ki:

Vegyünk egy bűn-rossz mélyhűtött pulyka-nuggets-et, illetve ne vegyünk, de egy hónapja belefutottunk egy akciós, de ízetlen gyorskajába. Az első sütés utáni mélységes csalódottságunk a mélyhűtő legaljára űzte a bontott zacskót, némi lelkiismeret-furdalást okozva.

Aztán egyszer csak előkerült. Mivel minden hiányzott belőle, ami a jó ízt ad átgondoltam mivel tehetném jobbá. Hagyma, fokhagyma mindenképpen, só, bors alap dolog. Kezembe akadt egy másik bontott zacskó is a mélyhűtőből, vegyes mexikói zöldségkeverék, ami már önálló étkezéshez kevés volt.

Kiolvasztottam a nuggets-et, megpároltam a zöldségkeveréket. Botmixerrrel összeturmixoltam a nuggets-et panírostul, összevágtam egy fej hagymát, összenyomtam 3 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleütöttem egy tojást, majd belekevertem a kihűlt párolt zöldséget.  Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és zsemlemorzsába forgattam. Olajban kisütöttem. Meglepően finomra sikeredett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Együtt úszni a nyolcméteres anakondával

Napi videó:   Ez a részeg hogy marad állva?

Napi fotó:  Fő a státusszimbólum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal

Vásárlás közben megláttam nagyon szép konyhakész, kockázott pulyka felsőcomb filét. Rögtön megjelent előttem egy kép, amint zöldségek között gőzölög egy cseréptálban. Ez született belőle:

Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal 

Hozzávalók:
75dkg pulyka felsőcomb-filé
2 közepes fej lilahagyma
3 nagy sárgarépa
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1 bögre fagyasztott zöldbab
1 mk. fokhagyma granulátum
½ mk. őrölt kömény

bors

A krumpligombóchoz:

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

Előkészületek:
A hagymát felkarikázom, a répát felkarikázom.
A húst felkockázom, megszórom a fokhagymával, őrölt köménnyel, borssal, sóval. Kicsit összeforgatom.
A gombóc hozzávalóit összegyúrom.
Beáztatom a cseréptálat.

A tál aljába szórom a répát. Ráterítem a húst. Megszórom annyi kukoricával, hogy ellepje. Erre rakom az apróra gyúrt krumpligombócokat. Rászórom a borsót, a zöldbabot, és végül a felkarikázott hagymát.

Lefedem a tálat, és hideg sütőbe rakom. 200 fokon egy óra alatt elkészül.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

1234
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.