Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.
Camembertes pulykarolád
Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab
só
bors
zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.
Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet
Napi videó: Rendes apa ilyet épít a fiának
Napi fotó: Rhododendron-park, Kromlau, Németország