A magyar egy trükkös nép, ez igaz a konyhában is. Például a süteményekből legjobban a tölteléket szeretjük, ezért feltaláltuk az ehető csomagolásba rakott tölteléket, és elneveztük rétesnek. Ugyanígy szeretjük a különféle húsokat sonkával, sajttal, gombával tölteni. Ebben a receptben kimarad hús, és csakis a töltelékre koncentrálunk. Könnyen elkészíthető, gyors recept.
Töltött sonka
Hozzávalók:
nagy szelet főtt sonka
érett fűszeres sajt
gomba
kevés zsiradék
bors
oregano
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtot lereszeljük.
A sonkaszeletet kiterítjük, az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Az egyik rövid oldalára gombát halmozunk.
Feltekerjük és egy zsiradékkal kikent tálba tesszük. Díszítésnek tehetünk rá szép szelet gombát, sajtcsíkot.
180 fokon addig sütjük, amíg a sonka szépen megpirul.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Felfújható ír kocsma
Macskaőrség: Macskák és a szűk helyek varázsa
Napi videó: T-Rex háton munkába
Napi fotó: New Yorki metrón