Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.
A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.
Töltött csirkemell-zseb
Hozzávalók:
3 db nagyobb csirkemell
20 dkg sonka
10 dkg érett félkemény sajt
1 db kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
12 szelet bacon szalonna
só
bors
kevés zsiradék
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a paprikát apróra kockázzuk, a fokhagymát összenyomjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és teletömjük vele a zsebet. A zseb száját összehúzzuk, a mellet két szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.
180 fokos sütőben fóliával letakarva 40 percig sütjük. Majd a fóliát levéve további húsz percig pirítjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Üvegtetős úszó otthon
Macskaőrség: Mikulás macskák
Napi videó: Tűztornádó
Napi fotó: Tükörkép