Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.

Télvégi tejszínes tokány

 

Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb
30 dkg főtt füstölt sonka
40 dkg répa
Húsleves alaplé
5 gerezd fokhagyma

bors
5 dl tejszín
1 ek. liszt
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A sonkáról levágjuk a szalonnás részt, a zsíros részt apróra, a húsos részét nagyobb kockákra vágjuk. A répát megtisztítjuk és felszeleteljük.
Kevés zsíron a sonka szalonnáját ropogósra sütjük, majd kiszedjük, és tegyük félre.
Utána megpirítom a sonkakockákat, majd azt is kiszedem. A zsírra rádobom a tokányra vágott húst, kevergetve megpirítom kevergetés közben, Sózom, borsozom, hozzáteszem az összetört fokhagymát. Kevés húsleves alaplével felöntöm, és kislángon félpuhára főzöm. Hozzáadom a  a karikára vágott répát, és az egészet puhára párolom. Ha elkészült, visszateszem bele a sonkakockákat. A tejszínben elkeverem a lisztet, és felöntöm a ragut. Pár percig rotyogtatás után el is készült. Tálaláskor a tettejét szórjuk mag a félre rakott szalonnakockákkal.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.