Mi a rétesre elsősorban édességként gondolunk, pedig egész különleges sós változatokat is lehet készíteni. Ez az egyszerű recept önmagában is nagyszerű, ahogy a meleg rétesből kicsordul az olvad sajt, csak egy pohár bor vagy egy korsó sör kell mellé. De különleges kísérője lehet egy salátának is.
Sonkás-sajtos rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
10 dkg vaj
30 dkg tetszőleges félkemény sajt, akár többféle is
15-20 dkg főtt-füstölt sonka
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le, a sonkát kockázzuk fel, a vajat olvasszuk fel.
Egy sütőpapírra terítsük rá az első réteslapot, kenjük meg olvasztott vajjal. Jöhet rá a következő lap, azt is megkenjük. Így járunk el az összes lappal.
Szórjuk meg a reszelt sajttal úgy, hogy a két szélén maradjon 1-2 centiméteres csík üresen. szórjuk rá a sonkát is.
A sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel. A két szélét nyomjuk össze, és hajtsuk vissza, hogy ne folyjék ki a sajt. A sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe vagy sütőlapra, és
180 fokos sütőben légkeveréssel süssük ropogósra.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.