Az év elején sokan kezdenek fogyókúrába. Időnként szükség van arra, hogy egy-két falattal elűzzük az éhségérzetet. Valami finom és egészséges, ami felszívja a savakat. De tökéletesen alkalmas egy tartalmas leves kísérőjének. Az sem hátrány, ha gyorsan elkészíthető.recept tészta sütemény mag sajt ropogós

Sajtos sokmagos falatkák

 


Hozzávalók:

15 dkg cheddar sajt
1 dl rozsliszt
1dl zabliszt
2 dl finomliszt
1 dl zabpehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:

A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel csíkozzuk fel. Szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.

recept tészta sütemény mag sajt ropogós

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Öko-katasztrófák: az ázsiai ponty
Macskaőrség:   Két macska, egy kerítés
Napi videó:  Buborék varázslat  
Napi fotó:
A segítség két véglete

recept tészta sütemény mag sajt ropogós