Mi magyarok általában a klasszikus sós bundáskenyeret esszük, pedig az édes verziója is legalább olyan finom. Ha valamilyen finomsággal rétegelve tűzálló tálba rakjuk, egy isteni egytálétel lesz belőle. Ez most egy édes túrókrémes változat.

Rakott túrókrémes bundáskenyér

 

Hozzávalók:
8 szelet kenyér
8 db tojás
3dl tej
10+10 dkg porcukor
50 dkg túró
50 dkg tejföl
5 kg vaj
mazsola

Elkészítés:
A tojást a tejjel és a cukor felével keverjük habosra. A túrót a tejföllel és a cukor másik felével keverjük össze. A vajat olvasszuk fel és kenjük ki vele a tűzálló tálat.

A kenyérszeleteket mártsuk néhány másodpercre a tojásba, majd fektessük egymás mellé a tálba. Ha leraktunk egy réteget, ízlés szerinti vastagságban jöhet rá a kikever túró. Újabb kenyér réteg, újabb túró, amíg el nem fogy. A végén simítsuk el a tetején a maradék túró, és szórjuk meg mazsolával.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 25 percig süssük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kincs a falban
Macskaőrség: Óriás labirintus cicáknak  
Napi videó:  
A nap idiótája  
Napi fotó:
Egy átlagos munkanap Alaszkában