Tart a karácsony előtti készülődés. Az ünnepi fogásokhoz megérkezett a csirke és tyúkhús, feldolgozva került a fagyasztóba. A karácsonyi ebédhez szép nagy szelet csirkemellekre lesz szükség, ezért megmaradt a csirkemell legfinomabb, belső része. Ezekből a csíkokból készült a tegnapi ebéd. A piszkos csirke onnan kapta a nevét, hogy az ételbe bekerülő gomba egészen apróra van vágva, ezért egyszerűen rátapad a húsra, mintha piszkos lenne. 
Különlegessége, hogy mivel a gomba külön lett pirítva, a gomba íz nem járja át teljesen az ételt, csak kiegészíti azt.
recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Piszkos csirke

 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg füstölt hús
20 dkg gomba
két deci száraz fehér bor
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb paprika

bors
liszt
paprika
zsiradék

Elkészítés:
A gombát késsel, vagy egy késes mixerrel egészen apróra vágjuk. Kevés olajon, nagy lángon kevergetés mellett megpirítjuk. A füstölt hús apróra vágtam, serpenyőben megsütöttem. Kiszedtem egy tálra.

A hússzeleteket megsózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom. Ha szüksége, kipótlom a zsiradékot, és a hússzeleteket hirtelen kisütöm benne. Kiszedem egy másik tálra. A visszamaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát és paprikát kicsit megkapattam, felöntöttem a borral. Visszatettem a füstölt húst és a hússzeleteket, majd megpároltam. A végén belekevertem a gombát.

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Titkos fegyverszekrények
Macskaőrség:  Macskakoncert
Napi videó: Különleges emberek
Napi fotó:  Ausztrál aranyozott esküvői tank

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba