A kínai fogásokban leginkább azt szeretem, hogy a zöldségek roppanósak maradnak. Ebben a receptben is a wokban történő pirítást alkalmazom, de a kínai fűszerezést helyett, inkább a friss, őszi alapanyagokat helyeztem előtérbe. Wok helyett használhatunk serpenyőt is, lényeg a magas hőfok és a gyorsaság.
Őszi csirke wokban
Hozzávalók:
50 dkg csontozott csirkemell
1db kápia paprika
1 db zöld alma
1db piros alma
10 dkg uborka
10 dkg cukkini
fél marék dió
két evőkanál méz
kevés vaj
Mexikói csípős fűszerkeverék
Előkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom, sózom, és megszórom a fűszerkeverékkel. Az almákat negyedelem, a magházat eltávolítom, majd 2-3 milliméteres szeletekre vágom. A kápia paprikát megtisztítom és felcsíkozom, az uborkát és a cukkinit félbevágom, és 2-3 milliméteres szeletekre vágom.
Elkészítés:
A wokban felhevítem a vajat, majd rádobom a húst. Nagy lángon gyorsan, 3-4 percig pirítom.
Hozzáadom a zöldségeket és a mézet, és újabb 2-3 percig pirítom.
Majd hozzáadom a diót is. Újabb egy perc pirítás után már tálalható is.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Ejtőernyővel a tetőtéri medencébe
Macskaőrség: Holló eteti a macskát