A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Nyári sült zöldségtál
Hozzávalók:
paradicsom
cukkini
hagyma
feta sajt
grill fűszerkeverék
olaj
balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomot, a hagymát, és a cukkinit megtisztítom, 6-8 milliméter vastag karikára vágom. A fűszerkeveréket elkeverem az az olajban, a zöldség szeleteket egyesével megmártom benne, majd forró serpenyőben hirtelen megsütöm. A szeleteket felváltva üvegtálba fektetem, megszórom apróra vágott feta sajttal, és meglocsolom balzsam ecettel.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Macskaőrség: Egy macskát megmenteni
Napi videó: Tisztelgés a harcos előtt