Nemrégiben táboroztunk, és a társaságnak csömöri gombóclevest főztünk. A társaság egyik tagja azonban vegetáriánus volt, akinek a húsos raguleves nem volt jó. Ha már amúgy is készen voltak a krumpligombócok, ehhez rögtönöztem egy mártást a hűtőben talált, nyaralásból hozott, erdélyi juhsajt maradékából.

Krumpligombóc erdélyi füstölt juhsajtmártással 

Hozzávalók:
a gombóchoz:

50 dkg főtt krumpli
liszt (amennyit felvesz)
1 tojás

 A mártáshoz:
5dkg vaj
2 ek. liszt
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg füstölt juhsajt
1 csipet oragánó
pici só

Elkészítés:

Az összetört krumpliból lisztből és tojásból tésztát gyúrunk. Két centiméter átmérőjű golyókat formázunk belőle, és forró vízben kifőzzük.

 A vajat megolvasztjuk, kicsit megpirítjuk rajta a lisztet, és a tejet, valamint a tejszínt hozzáadva besamel mártást főzünk. Beletesszük a sót az, oregánót, és a reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajt meg nem olvad, és a mártás egyenletes nem lesz.

 A gombócokat kimerjük egy tálra, rászedjük a mártást, díszítésnek megszórjuk egy csipetnyi reszelt sajttal és oregánóval.


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Ha még mindig a Copacabana-ra vágysz

Napi videó:   Gazdi és Csivava együtt jógázik

Napi fotó:  Igazi sportszellem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...