Az ilyen hideg, nyirkos, téli estéken felértékelődnek a forró egytálételek, amelyek nem csak átmelegítik az embert, de a libbenő gőze felett, kanalazgatás közben olyan jókat lehet beszélgetni. Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, amikor nincs kedvünk a konyhában sokat pepecselni.

recept melegétel főétel egytálétel bab paradicsom kolbász szalonna

Kolbászos-paradicsomos bab

 

Hozzávalók:
20 dkg hús szalonna
4 fej hagyma
40 dkg debreceni kolbász
4 doboz vörös vesebab
2 kis doboz paradicsompüré
só,
bors

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és szálasra felkarikázzuk. A szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

Egy serpenyőben félig megsütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Kevergetés mellett addig sütjük, amíg a kolbász mindkét oldala megpirul. Rádobjuk a hagymát is, elkeverjük, és nagy lángon 1 percig inkább pirítjuk, a lényeg, hogy a hagyma egy kicsit ropogós maradjon. Hozzáadjuk a babkonzervet,  a sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csípőssé is tehetjük. Ha túl sűrű, szükség esetén kis vízzel lazíthatunk rajta. elforraljuk, és azonnal tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.