Imádom a csicsókát, ezt a méltatlanul háttérbe szorult finomságot. Gumójából mindazt meg lehet csinálni, amit a krumpliból, de a csicsókának van egy kis diós aromája is. Nyersen is imádom elrágcsálni. Ez egy könnyen összedobható egytálétel. Semmi fakszni, csak egy gyors és finom ebéd.

csicsóka recept főétel húsétel egytálétel kolbász szalonna melegétel

Kolbászos csicsóka

 

Hozzávalók:
80 dkg csicsóka
3 szál disznótoros sütnivaló kolbász
15-dkg füstölt kolozsvári szalonna
2 evőkanál zsír

bors

Elkészítés:

A csicsókát megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt 2 centiméteres darabokra vágjuk,

Kikenünk egy tepsit a zsírral, beleterítjük a csicsókát, fűszerezzük, sóval, borssal. Meghintjük a szalonnadarabokkal. A tetejére szépen rápakoljuk a kolbászdarabokat.

Lefedjük, és 180 fokos légkeveréssel sütőben 20-25 percig pároljuk. Levesszük a fedést, átváltunk alsó-felső sütésre, a hőfokot visszavesszük 160 fokra. Időnként a levével locsolgatva a tetejét addig sütjük, amíg elpárolog alóla az összes víz, a csicsóka megpuhul, a kolbász kicsit megsül, és színt kap.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.