Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a körettel. Az egyszerű krumpliból olyan fenséges csoda lesz, amit szinte képtelenség abbahagyni. Most a másik, méltatlanul mellőzött kedvencemmel készítettem el. Tavasszal még marad ebből a furcsán dudoros, enyhén dió ízű gumóból. Állagában és ízében is tökéletesen harmonizálnak egymással. Ahogy együtt megpárolódnak a fűszeres tejszínben, az isteni.recept főétel melegétel köret gratin krumpli burgonya csicsóka

 

Csicsókás burgonya gratin

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
40 dkg csicsóka
2 dl tejszín
2 dl tej
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A tejet összekeverem a tejszínnel, sóval, szerecsendióval ízesítem, beletöröm a fokhagymát.

A krumplit megtisztítom, és egyenletes, 3-4 milliméteres szeletekre vágom. A csicsókát is megtisztítom, és a krumplihoz hasonló, 3-4 milliméteres szeletekre vágom Ha van ilyen vágás-szélességű zöldséggyalunk, akkor azzal a legkönnyebb. Fontos, hogy a szeletek minél egyformább legyenek.

A tűzálló tálat kikenem vajjal. A krumpli szeleteket egyesével, kis átfedéssel a tálba fektetem. Ez a halpikkely szerű lerakás lehetőséget ad arra, hogy a mártás mindenhova eljusson. A réteget sózom, borsozom, majd jöhet ugyanígy a csicsóka. Addig pakolom így, amíg a krumpli el nem fogy. Azután ráöntöm a mártást. Annyira van szükség, hogy a krumplit teljesen elfedje.

Közepes hőfokon kb. 45 percig, a burgonya megpuhulásáig sütöm. Ha a teteje túlságosan gyorsan barnul, lejjebb vehetjük a hőfokot.

Azonnal, forrón tálaljuk.recept főétel melegétel köret gratin krumpli burgonya csicsóka

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  WEB 0.0 - A való élet internete
Macskaőrség:   A macska ajándékot hoz
Napi videó:   Görögdinnyét a vízilónak
Napi fotó:  Egyenlőtlen verseny

recept főétel melegétel köret gratin krumpli burgonya csicsóka