Nem, nem azért csíp kétszer, de még az is lehetséges.
Ez egy különleges babsaláta nem azért készült, hogy önálló salátaként fogyasszuk, bár ezt is megtehetjük. Ezt inkább savanyúságként ajánlom különféle sültek mellé, egy grillezés mellé egyszerűen tökéletes. Azért kétszer csípős, mert almapaprika és pepperoni paprika is van benne. Készülhet nyers hagymával, de ecetes gyöngyhagymával is. Ha utóbbi mellett döntünk a bab kivételével minden hozzávaló megvásárolható hozzá egy piaci savanyúságosnál, és ezért gyorsan összeállíthatjuk.
Kétszer csípős babsaláta
Hozzávalók:
Tetszőleges fejtett bab, de javaslom a vörös vagy a csilihez való babot
Csípős ecetes almapaprika
Csípős ecetes pepperoni paprika
Hagyma vagy ecetes gyöngyhagyma
Ecetes savanyúság lé
Elkészítés:
A babot puhára főzzük, a pepperonit felkarikázzuk, az almapaprikát felkockázzuk, a gyöngyhagymát felkarikázzuk. Ezeket nekünk tetsző arányban keverjük össze és rakjuk viszaa az ecetes lébe. Hűtve finomabb.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.