A pulykamell az egyik legszárazabb hús, de sokan pont emiatt szeretik. Vagdalt, vagy rolád készítésére csak úgy alkalmas, ha ezt a szárazságát fellazítjuk. Ha ehhez valamilyen ízletes zsíros anyagot használunk, egészen különleges ízvariációkat kaphatunk. Ebben a receptben szalonnával, juhtúróval és sonkával teszem egészen különlegessé a roládot.

Juhtúrós pulykavagdalt

Hozzávalók:
70 dkg darált pulykamell,
20 dkg főtt sonka kis kockára vágva,
10 dkg apróra kockázott bacon,
10 dkg juhtúró,
2 tojás,
só,
bors,
oregánó,

bacon szeletek,
füstölt sajt kisujjnyi darabokra vágva,

Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, a legvégén a juhtúrót. (maradjon darabos benne). Vizes kézzel tojásnyi darabokat formázunk, a közepébe tegyünk egy sajtrudat, majd betekerjük bacon szeletbe. Zsírozott tepsibe rakjuk sorba, és 180 fokon 45 percig lefedve sütjük, majd fedő nélkül kb. 20 perc alatt megpirítjuk.

Párolt rizzsel, krumplipürével, zöldségkörettel tálaljuk.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Faragott barlangok

Macskaőrség: Lazán elférne a szájában

Napi videó: Séta az óriás kémény tetején

Toochee-fotó: Együttélés a természettel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...