Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam),  és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.

Ínyenc palacsinta húsimádóknak

Hozzávalók két személyre:
4 db palacsinta
1 db csirkemell
3 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt sajt
4db kisebb csemege uborka
kevés zsiradék
3dkg vaj
1 evőkanál méz
mexikói fűszerkeverék
csilipor

Elkészítés:

A füstölt sajtot lereszeljük, az uborkát kockára vágjuk.

A csirkemellett kicsontozzuk, felszeleteljük, megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel, megsütjük, és apró kockákra vágjuk.

A répát megpucoljuk, durva reszelőn lereszeljük. A vajat felolvasszuk, beledobjuk a mézet. Amikor elfolyósodik és habzani kezd, rádobjuk a répát és puhára pároljuk.

 

A palacsintát kiterítjük, a közepére halmozzuk a hús negyedét:

Ráhalmozzuk a mézes csilis répa negyedét:

Megszórjuk a sajt negyedével.

 

És végül az uborka negyede.

Négy oldalról felhajtjuk a szélét, felfordítjuk, és belecsúsztatjuk a serpenyőbe. Átforrósítjuk, hogy a sajt megolvadjon, és a tészta alja kicsit megpiruljon. Forrón tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:  

Napi videó:   Az MRI-ben énekel

Napi fotó:  Vízesés előtt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...