Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sajtmuffin

Imádok mindent ételt, amiben sajt van. Úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Különösen azokat az ételeket szeretem, amelybe sikerül erkölcstelen mennyiségű sajtot csempészni. Ez a muffin is ilyen. Nem édes, hanem sós, és a szárazanyag fele érett, fűszeres, ízletes sajt.recept főétel tészta muffin sós sajtos

Sajtmuffin

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Tripla sajtos pogácsa

Imádom a sajtot, imádom a pogácsát, ezek után nem csoda, hogy nagy rajongója vagyok a sajtos pogácsának. Ha már így van, miért ne tobzódhatnék a sajtokban. Ne egyféle sajt legyen benne, hanem rögtön három.
Ennek ellenére ez is egy gyors, egyszerű pogácsa, Kicsit tovább gondoltam múltkori ötletemet, hogy tejföl vagy joghurt helyett a pogácsa zsíros krémességét krémsajt adja.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tripla sajtos pogácsa
Hozzávalók:

Tésztához:
35 dkg finomliszt 
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej 

1 tojás
trapista sajt
parmezán sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és vastagon megszórom a reszelt sajttal. Majd mintha megsóznám, megszórom a reszelt parmezánnal is. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Áradáskor is vidáman
Macskaőrség:   Egy macska, két kutya
Napi videó:   Hallottad már a rinocérosz bébi sírását?
Napi fotó:  Ilyen hosszú sörényem lesz

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tovább


Sajttal töltött bundáskenyér

A bundáskenyér szinte már alapeleme a magyar konyhának. De nem kell megelégedni az alaprecepttel, sokféle módon lehet gazdagítani. Nekem nagy kedvencem a sajttal töltött verzió. Amikor félbevágom, kibuggyan belőle a forró olvadt sajt, az egyszerűen mennyei. De nagyon könnyű elrontani, és akkor csúnyán, és főleg ehetetlenül megszívja magát olajjal. De egy egyszerű trükkel ez megakadályozható, sőt még így finomabb is lesz. Én így készítem.

recept melegétel szendvics bundáskenyér sajtos

Tovább


Füstölt sajtos cukkini-labdák

Sorban szedem pici kertemben a cukkíniket, padlizsánokat. A sok húsos recept után most egy húsmentes receptet próbáltam ki. Körettel főételnek is jó, feltét lehet főzeléken, de egy jó mártogatóssal könnyű falatozásra is kitűnő.

Füstölt sajtos cukkini-labdák

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.