A bundáskenyér szinte már alapeleme a magyar konyhának. De nem kell megelégedni az alaprecepttel, sokféle módon lehet gazdagítani. Nekem nagy kedvencem a sajttal töltött verzió. Amikor félbevágom, kibuggyan belőle a forró olvadt sajt, az egyszerűen mennyei. De nagyon könnyű elrontani, és akkor csúnyán, és főleg ehetetlenül megszívja magát olajjal. De egy egyszerű trükkel ez megakadályozható, sőt még így finomabb is lesz. Én így készítem.

recept melegétel szendvics bundáskenyér sajtos

 

Sajttal töltött bundáskenyér

Hozzávalók:
kenyér
tojás
félkemény olvadó sajt
tej

kevés zsiradék
 

Elkészítés:
A tojást habosra verjük egy kevés sóval. A kenyeret vékonyan úgy szeleteljük, hogy párosával együtt maradjon két-két szelet. A sajtot 4-5 milliméter vastag szeletekre vágjuk, és úgy formázzuk, hogy a két szelet kenyér közé úgy beférjen, hogy sehol se lógjon ki, sehol se érjen a széléhez.

Öntsük ki kevés tejet egy tányérba. Mindkét kenyérszelet belső oldalát egy gyorsmozdulattal mártsuk bele a tejbe. Fontos, hogy gyors mozdulat legyen, különben a tej maccsosra áztatja a kenyér belsejét. A tejjel telítjük a kenyér belső oldalát, és ott nem tudja beszívni a zsiradékot. A két tejes oldal közé rakjuk a sajtot. Fogjuk össze a szendvicset, és forgassuk meg a tojásban. Nyugodtan hagyjuk ázni 15-20 másodpercig 1-1 oldalát, így kívülről tojással szívja meg magát, és nem fogadja be a zsiradékot.

Mindkét oldalát süssük aranysárgára, papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsiradékot.

recept melegétel szendvics bundáskenyér sajtos

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harmincnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  National Geographic Legjobb útifotói
Macskaőrség:   Nagyon mohó, de nagyon ügyes
Napi videó:   A legveszélyesebb munka
Napi fotó:  Megyek edzeni

recept melegétel szendvics bundáskenyér sajtos