Sorban szedem pici kertemben a cukkíniket, padlizsánokat. A sok húsos recept után most egy húsmentes receptet próbáltam ki. Körettel főételnek is jó, feltét lehet főzeléken, de egy jó mártogatóssal könnyű falatozásra is kitűnő.

Füstölt sajtos cukkini-labdák

Hozzávalók:
0,5kg tisztított cukkini,
20 dkg füstölt sajt,
1 tojás,
3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
a panírozáshoz liszt, tojás, és zsemlemorzsa,

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk , kimagozzuk, lereszeljük, megsózzuk és 20-30 percre félretesszük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a borsot, az összetört fokhagymát, és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk, pingponglabda méretű golyókat formázunk belőle. Panírozzuk, majd bő olajban szép barnára sütjük. A sajt miatt forrón tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    23 amerikai kastély

Napi videó:   Visszafelé

Napi fotó:  Ki kellene innen jutni

Macskaőrség:  A vak cica túrázása

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...