Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ami a kertben megmaradt

Itt a november, jönnek a reggeli fagyok. A kertben vagy a terasz ládáiban nevelt paradicsom és paprika utolsó zöld, sárga, vagy narancs színben pompázó termései már nem fognak beérni. Kidobni vétek, régi gyakorlat, hogy ez lesz az alapja a télre elrakott csalamádénak. De van egy másik módszer, amellyel megmenthetjük ezeket a vitaminban gazdag zöldségeket.

Készítsünk belőle mártást, mártogatóst, vagy egyszerűen ketchup helyettesítőt. Tálalhatjuk tészta tetején, hús mellé kísérőnek, vagy egy halom tortilla chips mellé mártogatósként.recept tartósítás szósz mártás mártogatós paradicsom paprika

Tovább


Füstölt sajtos cukkini-labdák

Sorban szedem pici kertemben a cukkíniket, padlizsánokat. A sok húsos recept után most egy húsmentes receptet próbáltam ki. Körettel főételnek is jó, feltét lehet főzeléken, de egy jó mártogatóssal könnyű falatozásra is kitűnő.

Füstölt sajtos cukkini-labdák

Tovább


Fűszeres paradicsom mártogatós

Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.

 

Fűszeres paradicsom mártogatós

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só

 Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   3D csodák a falakon

Napi videó:   Dühös parafenomén a kávézóban

Napi fotó:  Egyre álmosabb vagyok

Macskaőrség:   Boldog macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.