Burgonyafánkkal, vagy krokettel ajánlom, az ínyencek ne feledjenek egy kis áfonyalekvárt sem.

Nagyon szeretem a vadhúst, az hogy egészségesebb csupán másodlagos a finom íze mellett. Legyen sült, pörkölt, ragu, nekem mindegy. De most a faramuci időjárás miatt a piacokon rengeteg erdei gomba kapható. Itta kitűnő alkalom egy jó gombás vaddisznó ragura.recept melegétel főétel húsétel vad vaddisznó ragu sárgarépa bor gomba erdei

Erdei gombás vaddisznóragu

 

Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
0,5 kg vegyes erdei gomba
10-15 dkg füstölt szalonna
4-5 szál sárgarépa
3 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 dl száraz vörösbor
1 evőkanál cukor
1 üveg (80 gr) sűrített paradicsom
1 mokkáskanál őrölt babérlevél
5-6 db borókabogyó

bors

Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom, ráöntöm a bort, és kb. 15 percre félrerakom. A hagymát megtisztítom, és apróra vágom, a fokhagymát megtöröm, a gombát és répát megtisztítom és feldarabolom, a szalonnát felkockázom.

Zsírjára sütöm a szalonnát, hozzáadom a hagymát, megdinsztelem, majd jöhet a fokhagyma és a sűrített paradicsom. Összeforralom. Most jöhet bele a hús a borral együtt. Átforgatom, fűszerezem, sóval, borssal, az őrölt babérlevéllel, és beledobok néhány borókabogyót. Fedő alatt párolom. Ha félig megpuhult a hús, jöhet bele a sárgarépa. Amikor már csaknem jó a hús, akkor mehet bele a gomba is. Ha szükséges, menet közben még borral locsolhatjuk, ha nagyon besűrűsödik, vízzel hígíthatjuk. Lényeges, hogy legyen megfelelő mennyiségű, sűrű, szaft. Néhány perces rotyogtatás után már kész.
Burgonyafánkkal vagy krokettel tálalom, áfonyalekvárt kínálok mellé.

recept melegétel főétel húsétel vad vaddisznó ragu sárgarépa bor gomba erdei

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Fényfestő
Macskaőrség:  Végre itt a gazdi  
Napi videó:  
Így kell eladni a saját autód  
Napi fotó:
Szivárvány alatt

recept melegétel főétel húsétel vad vaddisznó ragu sárgarépa bor gomba erdei